Her om dagen lyste jeg Creme legbar eggene vi hadde lagt i rugemaskina for å se hvordan det gikk med dem. Det var ikke noe gøy, kun ett av tjuefire egg var begynt utviklingen mot kylling, ett av tjuefire.. Det var en skikkelig nedtur. Da var det bare å dra ut kontakta.. Å ha bare en kylling har vi prøvd før, og det er om mulig enda tristere enn å “avslutte” eggutviklinga mot kylling. Den enslige har ofte lett for å bli alene, ikke bli tatt opp i flokken og rett og slett bli en hakkekylling. Det hadde vi ikke lyst til. Eggene, alle 24, ble derfor kompost-mat og vil snart bidra tilbake til jorda i form av næringsrik kompost. Så ble det ikke påskekyllinger da, men vi får finne nye rugeegg og starte på nytt.
I mellomtiden tror jeg vi skal ruge ut nye vaktler. Alle våre begynner å bli ganske voksne, og vi trenger noen nye yngre som kan fortsette å legge disse deilige, små, delikatesse eggene som er så næringsrike. Her er utdrag fra teksten på Nor-vaktel sin side:
“vaktelegg er en rik kilde til nyttige sporstoffer og vitaminer. De inneholder dobbelt så mye A og B2, og gir fem ganger så mye jern og kalsium som hønseegg, samt mer fosfor. Stor mengde umettet fett, omega 3 og 6. De har ikke det «dårlige» kolesterolet (LDL), men er svært rik på det gode, (HDL), derfor er eggene gode i dietter.” gå inn på lenka under hvis du vil ha enda mer informasjon om disse vitaminbombene. Og ikke minst, unger digger å få babyegg i matpakka eller i tomatsuppa.
Comments